Училището, университетът, работното място – ето къде прекарваме по-голямата част от

...
Училището, университетът, работното място – ето къде прекарваме по-голямата част от
Коментари Харесай

Как да се храним пълноценно на работа и в училище: 3 основни стъпки

Училището, университетът, работното място – ето къде прекарваме по-голямата част от седмицата си. Дори донякъде на тези места минава съвсем целият ни живот! Прочетете днешната публикация на нашия гост-автор Страхил Иванов, нещата са на пръв взор ясни, само че всички ще се съгласим, че все нещо пропущаме...

Средностатистическият човек работи по 8 до 10 часа дневно, в случай че към тях прибавим и времето за превоз от вкъщи към работното място и назад, в множеството случаи часовете стават 12! Това демонстрира, че методът, по който се храним през цялото това време, се трансформира в главен за живота ни, а резултатите от него рефлектират върху спортните ни достижения и здравето ни както сега, по този начин и за в бъдеще!

Истината е, че някъде там в един миг от живота ни, устремени да реализираме всичко това, за което сме мечтали, забравяме да се грижим за себе си, не обръщаме внимание с какво се храним и започваме да водим един вреден метод на живот. Нека да разгледаме кои са най-често срещаните неточности, които актуалният човек позволява по отношение на хранителния си режим в забързаното си всекидневие.

Стъпка 1. Не пропускайте закуската!

Една уравновесена закуска наложително би трябвало да съдържа, малко,, както и значими хранителни субстанции като фибри, витамин С, фолиева киселина, желязо и калций. Забравете израза " Нямам време! ", приготвянето на най-здравословната закуска, с която бихте могли да възнаградите организма си за идните старания, не лишава съвсем никакво време.

Примерни закуски

Вариант 1: Купичка кисело мляко с овесени ядки и малко плодове. Класическа закуска – приготвянето няма да отнеме повече от минута, само че ще ви набави нужната сила, с цел да стартирате деня. Изберете плодове, които са в обилие за съответния сезон.

Вариант 2: 2-4 сварени яйца в композиция със сурови/задушени зеленчуци и филийка пълнозърнест самун, намазан с малко краве масло, авокадо или ядков тахан.

Вариант 3: Овесени палачинки с яйца, намазани с мед. Една палачинка се прави от 1 цяло яйце, 1 белтък и 30 грама овесени ядки. Спокойно можете да ги вземете и за работа/училище.

Това са дребна част от разновидностите за здравословно посрещане на деня, а приготвянето на тези закуски не лишава повече от няколко минути.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР